audit.

musim penat lelah.

semua orang akan lalui musim itu..

and me..

here i go..

.

musim audit one of tiring season for me, time ni la orang akan tengok whether kerja kita follow the rules or not. well, hidup ini takkan habis dari dia audit. and diri ini sering terlupa audit di akhirat tu lagi detail. *ampunilah daku, ya Tuhan. segala menda akan dipamerkan. all your wrong doings and all your good fe’el.

all the best to my self and my team. team unit kewangan memang always awesome. sbb pandai manage duit orang lain tapi poket sendiri rabak. hahaha. tu tanda kita hidup bersih. inshaa Allah selagi niat kita ikhlas suci murni menjaga amanat tugas yang diberikan, kita dipelihara oleh Allah yang satu 🙂

.

alhamdulillah, syukur.

penat lelah aku, at least i have something to do. at least Allah bagi rezeki sekali sebulan. at least but more. Allah Maha Maha Memberi.

🙂

yakinlah hati.

cinta dan syurga Allah paling indah. no more no less.

.pakai.

Assalamualaikum, 

Owh hai.. lamanya saya tidak meracau di sini.

Here I am versi meracau ala-ala membebel. 😬

.

Today, im going to talk about 1 of house cores yang dilakukan mostly moms out there.

Talking about clothes ni… bnyk benda kena buat sbnrnya.

Starting: 1) pengelasan nak basuh 2)basuh baju(kalau guna semi auto mmg sgt take time, tambah buang tambah buang air pastu nk dry lagi) 3)jemur 4)angkat 5)lipat 6)susun 7)iron

.

Ni bab pakaian je, patut la my mom dulu asyik garang je, macam mana tak garang 7org anak yg buas lagi culas nak dibesarkan. Even my mom fully house wife. Moms out there yg bekerja tak tahu la guane. Tak tambah lagi masak, anak buat sepah, tempat tidur tak kemas. Nk bebel(‘nasihat mendidik’) pun satu hal. Tenaga nak pakai gak kt situ.

.

Memang la, perempuan yang berkerja need a lot of effort la utk memastikan kesejahteraan isi rumah dia kan. Dlm fb duk ulang tayang pasal kalau suri rumah tak buat kerja.. nnt rumah tu jadi apa la, jadi itu ini la… then what about us, wanita yang bekerja?balik rumah jadi house wife? 

Harus kit a ingat tak semua perempuan nak bekerja but demi rumah tangga gagahkan kaki keluar tinggal anak2 kat pengasuh semua. Anak 4tahun dah duk taska bljr abc. I dulu hidup mom and dad je duk ajar kat rumah sambil main2, sambil2 mak suap makan nasi. Skrng dah berubah.

.

Well i guess setiap orang ada kerumitan masing2 kan. Susah bagi kita may be senang bagi org lain. And kontras.

Iron lady gituuu. 

.

So semua, please and please help your parent/wifey/hubby/self(if you are stay alone). Jgn buat sepah. 

Jadilah seorang clean and clear gituuu. Rockkkk and coollll💪🏻.
. May Allah bless all of us.

Happy Saturday. 🙂

Esok kerja, end of this month audit mai pulak dah.. kena hardworking. 

strive.

untitled

aku tepuk dada ini.

aku menepuk-nepuk tangan ini.

aku menahan rasa di hati.

aku merasai air mata di pipi.

aku tersedar.

in the end i need to strive own my own way.

its long way to go.

its long time to walk.

its long journey to experience.

its still long for me.

and i need to strive by myself after all.

family, friends, and others only a nice view through my every step.

nice to stop and explore every stories.

alhamdulillah.

Thank you Allah. for giving me a strength and heart to feel every moment.

🙂

.Hard.

Bukan senang

Bukan mudah

Nak cari

Nak jumpa

Yang memahami . . .

Sekian .

Yang aku hanya mahu ialah ‘memahami’ .

Faham kisah hidup aku

Faham kerja aku. Thats all.

Senang tapi susah.

🐢

.infinity.

Assalamualaikum dan sore.

Lama tak mengupdate

😁

Infinity thankful 🙂

Infinity satisfied 🙂

Infinity happy 🙂

Infinity feeling love by Allah 🙂

Tq Ya Rabbi .

Alhamdulillah.
Its almost done. Join PTM  18/2016 part of process untuk buat pengesahan jawatan dalam peekhidmatan. 🙂

I would like to dedicated this achievement to my lovely mokayoh.

Tq for let me grow well health and wealth in this world. Tq for let me grow up as a normal child even I didnt know what will happen tomorrow.

All I know is, I need to believe Allah is The Best Planner. 

And. No one can deny it 😊